Toegankelijkheid voor personen met een beperking

Om bezoekers met een beperking te helpen het meeste uit hun bezoek aan Nigloland te halen, vindt u hier enkele tips en informatie over de diensten en faciliteiten die het park te bieden heeft.

TARIEVEN EN TICKETVERKOOP

Bezoekers met een beperking kunnen profiteren van een verlaagd tarief en speciale toegang tot attracties op vertoon van een bewijs:

- Personen met een kaart voor invaliditeit van meer dan 80% of een CMI Invalidité-kaart profiteren van een tarief vanaf € 38,00.
- Personen met een invaliditeitskaart waarop staat "dat ze hulp nodig hebben", profiteren van een tarief vanaf € 38,00 en de begeleidende volwassene mag gratis mee naar binnen.
- Personen met een voorrangskaart of een CMI Priorité-kaart profiteren van speciale toegang tot attracties.

Om de toegang tot de attracties te vergemakkelijken, wordt bij de ingang van het park op vertoon van een bewijs (zie hierboven) een Toegankelijkheidspas afgegeven.

TOEGANG TOT DE PARKING

Er zijn parkeerplaatsen beschikbaar in de buurt van de ingang van het park, die kunnen worden gebruikt op vertoon van een Carte Mobilité Inclusion (vermelding parkeren) of een Europese parkeerkaart. Bezoekers moeten zich bij aankomst op de parking bij onze medewerkers melden.

TOEGANG TOT DE ATTRACTIES

Elke attractie heeft een speciale en aangeduide toegang.
Vindt u geen aanduiding, spreek dan een van onze medewerkers aan.
Onze medewerkers kunnen u vragen om enkele minuten of meerdere beurten te wachten, voordat u mag instappen.

Iedereen die lichamelijk en geestelijk in staat is om comfortabel in de stoel te gaan zitten en tijdens de rit te blijven zitten, rekening houdend met de dynamische krachten van de attractie, mag in de attractie stappen.

Op vertoon van de Toegankelijkheidspas (geldig voor de persoon met een beperking en 3 begeleiders) hebt u toegang tot:
- 27 attracties zonder beperkingen: Trein, Eden Palais, Chevauchée Fantastique, Galion Pirate, Niglo Show, Caravelles de Jacques Cartier, Tacots 1900, Manoir Hanté, Montgolfières, Rivière des Fées, P'tit Poucet, Route 66, Bumper's Car, Juke Box, Hérissons de la Forêt Magique, Ronde des Canards, Dinosaures Aventure, King of Mississippi, Ferme d'Antonin, Grande Roue, Apple Flight, Donjon de l'Extrême, Hollywood Boulevard, Route de l'Essence, Carrousel, Africa Cruise.
- 12 attracties, beperkt tot 2 ritten per dag: Alpina Blitz, Krampus Expédition, Zabeilles, Noisette Express, Descente en Schlitt', Train de la Mine, Air Meeting, Rivière Canadienne, Grizzli, Dragons Volants, Circuit de Nigloland, Tour des Petits Fantômes.
Dit zijn de attracties die moeilijk toegankelijk zijn voor bepaalde beperkingen: Dragons Volants, Rivière Canadienne, Rivière des Fées, Galion Pirate.
Spatiale Experience is niet toegankelijk.

Voor ieders veiligheid worden zware personen alleen toegelaten in de attracties als het beveiligingssysteem kan worden gesloten.

TOEGANG TOT DE RESTAURANTS EN KASSA'S VAN HET PARK

Het park werkt samen met het bedrijf Handivisible uit Aube om personen met een beperking met een voorrangs- of invaliditeitskaart te kunnen ontvangen in zijn restaurants, bij de kassa's van het park en in Hôtel des Pirates. Via een gratis speciale app kunnen gebruikers zich bij elk van Nigloland's restaurants melden om snel door de medewerkers te worden geholpen.

Hoe gaat u te werk?
- Download de app Handivisible vóór uw bezoek, die beschikbaar is in de Playstore en de Appstore.
- Registreer u online.
- Wanneer u bij het park aankomt, activeert u de lokalisatiefunctie en bluetooth om de app te gebruiken.

BEGELEID(ST)ER

De begeleid(st)er moet meerderjarig zijn en zijn/haar rol met volle overtuiging op zich nemen door de persoon met een beperking fysiek te ondersteunen en bij te staan.
Als de persoon met een beperking buiten de attractie blijft, moet de rest van de groep de gebruikelijke toegang nemen.

EVACUATIE:
De persoon met een beperking moet zich tijdens de rit veilig kunnen neerzetten en vasthouden.
De begeleid(st)er moet in staat zijn om de persoon met een beperking mee te evacueren, te helpen en gerust te stellen.

VERHUUR VAN ROLSTOELEN

Voor het comfort en de zelfstandigheid van personen met een beperking verhuurt Nigloland aan de ingang van het park rolstoelen die niet gereserveerd hoeven te worden: € 10 per dag.