image
image

Het park en zijn verplichtingen

Respect voor de natuur in de omgeving

In het hart van het beschermde gebied van het Forêt d’Orient helpt Nigloland mee aan de bescherming van een uitzonderlijke natuurlijke omgeving. Het park is 40 hectare groot en herbergt honderdjarige bomen en een beschermde natuurlijke rivier. Nigloland levert inspanningen om het milieu te beschermen met een ploeg van 10 medewerkers die zich elke dag inzetten voor het ecologische beheer van de groenvoorzieningen, met name door het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te beperken.

 

Nigloland is het enige pretpark van Frankrijk dat een zo uitzonderlijk natuurlijk kader aanbiedt.

 

Authentiek toerisme

Nigloland beschermt het erfgoed door concrete acties te ondernemen: historische dorpsgebouwen uit de omgeving worden afgebroken en daarna heropgebouwd in het park.

Nigloland biedt Slow Tourism aan door de klanten meer tijd te geven om emoties en ervaringen te beleven. De wachttijden zijn voor al onze attracties redelijk, picknicken is toegelaten en wij verwelkomen kampeerauto’s met open armen.

Lokale verankering

Nigloland verbindt zich ertoe om met lokale producenten te werken, om de voedselconsumptieketen te verkorten. Het park koopt producten uit de streek, waardoor je bijvoorbeeld andouillettes van Troyes of zuurkool op het menu van de restaurants vindt.

Nigloland geeft voorrang aan samenwerking met ondernemingen uit de buurt. Dat is met name het geval voor de bouwwerken in het hart van het park.