image
image

De champagnestreek ontdekken

Houd enkele dagen halt in onze mooie streek en ontdek alle rijkdommen.
Zin in rust, gastronomie en authenticiteit?
Hier vind je enkele goede adressen die ons team voor jou heeft gekozen.

De champagnekelders ontdekken

Een verblijf in de champagnestreek kan nooit compleet zijn zonder een bezoek aan de beroemde champagnekelders, waar honderden miljoenen champagneflessen beschut tegen licht en warmte met zorg opgeslagen zijn!

Klik hieronder om kennis te maken met de wijnbouwers in de buurt van het park.

 

Troyes Champagne Métropole

Vanuit de lucht gezien neemt het historische centrum van Troyes heel precies de vorm aan van een champagnekurk.

Wie door de straten loopt, raakt onder de indruk van de ongelooflijke verzameling vakwerkhuizen die uit de middeleeuwen en de renaissance dateren.

Ook het religieuze erfgoed is er uitzonderlijk en omvat heel wat juweeltjes zoals het doksaal van de Sainte-Madeleine-kerk, het dak van gelakte dakpannen van de Saint-Nizier-kerk of de gedraaide klokkentoren van de Saint-Rémy-kerk. De stad Troyes gaat bijna abrupt over in het platteland.

Ook daar weerspiegelen de landschappen het lokale karakter: je vindt er de champagnevlakte met bebouwd land zover het oog reikt, de grote meren en de champagnewijngaard op de heuvel van Montgueux, en elders de golvingen van het Pays d’Othe of het bos van Chaource, die echt prachtig zijn.

Voor wie goed kijkt, verbergt het achterland van Troyes heel wat schatten.

Natuurpark Parc naturel régional de la Forêt d'Orient en de meren

Dit is een gebied van 82 000 ha waar water (5000 ha) en bos (25 000 ha) door elkaar lopen. Je vindt er ook 3 meren die goed zijn voor 5000 ha, en die elk een andere bestemming hebben: niet-gemotoriseerde activiteiten (zeilen, roeien …) en zwemmen voor het Lac d’Orient, vissen en observatie van duizenden vogels (kraanvogels, zwarte ooievaars, witstaartzeearenden …) in hun natuurlijke habitat (die gedeeltelijk beschermd is als nationaal natuurgebied) voor het Lac du Temple, gemotoriseerde watersportactiviteiten (jetskiën, waterskiën …) en zwemmen voor het Lac Amance.

Of je nu alleen of met je gezin gaat, als natuurliefhebber staan je heel wat activiteiten te wachten in natuurpark Parc Naturel Régional de la Forêt d’Orient.

Troyes, hoofdstad van de fabriekswinkels

Troyes heeft een lange traditie in textiel die teruggaat tot de 12e eeuw. De stad biedt de toeristen vandaag een ruime waaier van grote merken voor uitzonderlijke prijzen aan in meer dan 200 winkels die samen 450 merken verkopen.

Je vindt er voor elk wat wils: confectiekleding voor heren, dames en kinderen, lingerie, sport/sportkleding, schoenen, lederwaren, tafelserviezen, decoratie, doe-het-zelfartikelen en linnengoed. Over het algemeen bieden de winkels het hele jaar door kortingen aan van -30% tot -50% in vergelijking met de prijs van hetzelfde artikel toen het tijdens het vorige seizoen in het gewone verkoopcircuit, buiten de solden en promotieperiodes, verkocht werd.

VAUX, het speelkasteel!

De bezoekers van het Château de Vaux hebben de gelegenheid om dit opmerkelijke, grote kasteel te ontdekken aan de hand van een bezoek dat doorspekt is met spelen en intriges … Je kan kiezen uit meer dan 40 houten en levendige spelen om van een gezellige dag met je gezin of onder vrienden te genieten. Behendigheids- en strategische spelen voor alle leeftijden!

Met behulp van een perkament kan je het hele domein ontdekken rond een opwindende historische zoektocht! Dankzij VIDOCQ ga je op zoek naar de aanwijzingen die in elke ruimte van het kasteel verborgen liggen, waar het nog spookt door duistere gebeurtenissen.                                                                                                  Na afloop krijg je misschien toegang tot de geheime kist van de beroemde spion, om ervandoor te gaan met de dagelijkse beloning …

Van de geschiedkundige tot de legendarische figuur, Napoleon laat je niet onverschillig!

In het hart van het gebouw van de voormalige koninklijke militaire school kan je in het Napoleon-museum kennismaken met de verschillende facetten van deze wereldberoemde figuur.
Dompel je aan de hand van vier nieuwe thema’s onder in het leven van de beroemdste Fransman, Napoleon Bonaparte! Ontdek de militaire glorie, zijn reputatie en zijn hervormingen, en kom te weten wat voor iemand Napoleon echt was …

Centre Culturel Renoir

Kunstschilder PIERRE AUGUSTE RENOIR (1841-1919) is een van de grootste meesters van de impressionistische schilderkunst. Hij heeft ons een aanzienlijk oeuvre nagelaten: thema-, stads- of landschapsschilderijen, maar ook genreschilderijen.

Gecharmeerd door de natuur en het goede leven vond hij in de champagnestreek inspiratie en modellen. In 1896 kocht hij een huis in ESSOYES, waar hij 30 zomers doorbracht. In 2012 kocht de gemeente Essoyes dit huis van de erfgenamen en besloot ze om het huis zijn authenticiteit uit de belle époque terug te geven.  In de woning van de familie Renoir kan je kennismaken met de ziel en het privéleven van de schilder, en ook met zijn atelier en de Espace des Renoir die voor een afwisselend en geslaagd traject over deze kunstenaarsfamilie zorgen, waarvan de leden op het kerkhof van Essoyes begraven liggen.

Mémorial Charles de Gaulle

Het Mémorial Charles de Gaulle bevindt zich aan de voet van het Lotharings kruis in Colombey-les-deux-églises. Het vervolledigt een heus herinneringsparcours dat uit de familiewoning en het graf van generaal de Gaulle bestaat.

Het Mémorial Charles de Gaulle biedt veel meer dan een traditionele voorstelling van de man van 18 juni of de eerste president van de Vijfde Franse Republiek. Je hebt er een afspraak met de geschiedenis van de twintigste eeuw en je leert er de man kennen zoals hij echt was.

L'abbaye de Clairvaux

In het hart van de oude Gallische bosbedekking als een bure de heuvels en valleien van de uitlopers van het Plateau de Langres. Op de grens van Champagne en de Bourgogne. Aarde van stilte. Het is daar dat St. Bernard negen eeuwen geleden, op 25 juni 1115, de steengroeve van de Val d’Absinthe kwam opruimen en daar de beroemde abdij bouwde waar hij tot zijn dood leefde, op 20 augustus 1153. Vandaag lange, eindeloze muren, in opeenvolgende rijen, verbieden elk zicht op de overblijfselen van de pracht van het verleden. Clairvaux is een van de best bewaarde centrale huizen in Frankrijk.

Het ministerie van Cultuur heeft de ruimte van de belangrijkste historische gebouwen overgenomen. Zo ontdekken de bevoorrechte bezoekers die Clairvaux kunnen binnengaan dat deze gesloten stad kunstschatten verbergt. Met name het prachtige gebouw van de lekenbroeders (12e eeuw) en het grote klassieke klooster uit de 18e eeuw, maar ook de beroemde en ontroerende kippenhokken van de oude gevangenis.